BIO Jagody leśne suszone
BIOrę
Jagody to jeden z tych owoców, który warto włączyć na stałe do codziennej diety. Nie tylko są smaczne, ale i zdrowe. Wśród pierwiastków mineralnych należy wyróżnić: selen, miedź, cynk i mangan. Znajdziemy w nich witaminy: C, A, B, PP. Związki witaminowe, pektyna, aminokwasy oraz organiczne kwasy owocowe działają nawilżająco, zmiękczająco i wygładzająco na skórę. Alfa-hydroksykwasy, witamina PP i beta-karoteny powodują spowolnienie procesów starzenia się skóry.
Jagody to bogate źródło błonnika. Sprawia on, że duża ilość cholesterolu jest usuwana z układu pokarmowego razem z toksynami i kwasami żółciowymi, zapobiegając przenikaniu do naczyń krwionośnych.
W jagodach znajdziemy również fitoestrogeny. Są to hormony roślinne, które powstrzymują enzymy odpowiedzialne za powstawanie nowotworów hormonozależnych (np. wątroby, czy tarczycy). Kwasy foliowy i elagowy, które również znajdziemy w jagodach, mają podobne działanie. Garbniki znajdujące się w jagodach uszczelniają błony śluzowe żołądka oraz działają detoksykująco.
Samo zdrowie! Zwłaszcza, że słodzone są jedynie sokiem jabłkowym, który jest zdrową alternatywą dla białego cukru. Jagody leśne to świetny pomysł na urozmaicenie posiłków - zarówno słodkich, jak i tych wytrawnych. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do deserów, musli, owsianek, do wypieku ciasteczek czy jako składnik koktajli. Rewelacyjnie nadają smak jogurtowi naturalnemu i wegańskiemu, tworząc z niego pyszną owocowa i zdrową wersję. Świetne jako dodatek do pasztetów wegańskich - koniecznie wypróbuj ich z wytrawnymi daniami.
Słoiczek jagód wystarczy Ci na długo - już niewielka ich ilość niesie ze sobą intensywny, wyczuwalny smak. Do jogurtu wystarczy dodać zaledwie łyżeczkę suszonych owoców.
Jagody leśne stanowią bogate źródło antocyjanów, czyli silnych przeciwutleniaczy. Regularne spożycie wpływa pozytywnie na wzrok, serce, zmniejsza stany zapalne, obniża poziom złego cholesterolu czy też uelastycznia naczynia krwionośne. To samo zdrowie! Zwłaszcza, że słodzone są jedynie sokiem jabłkowym, który jest zdrową alternatywą dla białego cukru.
składniki: jagody leśne suszona BIO 95%, koncentrat soku jabłkowego BIO 5%
najlepiej spożyć przed: 31.01.2024
kraj pochodzenia: produkcja - Polska, surowiec - Serbia
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1353 kJ / 324 kcal tłuszcz: 16 g w tym kw. tłuszczowe nasycone: <0,1 g węglowodany: 73 g w tym cukry: 59 g białko: 2,3 g błonnik: 9,7 g sól: 0 g
---------
Zaufaj naturze - dała nam wszystko, czego potrzebujemy. BIOrę - jedzenie zdrowe i dobre z natury.
Nasze produkty sprzedajemy w słoikach - w ekologicznych i trwałych opakowaniach. Słoiki gwarantują, że produkty zachowują na dłużej swoje właściwości i idealny smak, a jedzenie nie ma kontaktu z tworzywami sztucznymi. Wszystkie nasze etykiety drukujemy na papierze z certyfikatem FSC. Warto pamiętać, że szkło i metal można poddawać recyklingowi w nieskończoność, zawsze odzyskuje się przy tym 100% surowca. Dla naszej marki to bardzo ważne, by rozsądnie zarządzać zasobami naturalnymi.
Nasze słoiki są zwrotne. Jeżeli nie planujesz wykorzystać ich na własne potrzeby, odeślij je do nas, a my wykorzystamy je ponownie. Dziękujemy Ci za to, że chcesz razem z nami dbać o środowisko - za każdy zwrot 12 słoików odwdzięczamy się kuponem rabatowym na zakupy w naszym sklepie. Szczegółowe informacje dotyczące zwrotu słoików znajdziesz na naszej stronie internetowej.
------------------
Zerknij na nasze pozostałe aukcje - znajdziesz tam wiele ciekawych produków :)