Bio Food - ekologiczny sok kiszony wielowarzywny, 500ml
Składniki:
Soki ekologiczne z kiszonych: buraków 30%, pomidorów 30%, brokułów 10%, kapusty 10%, ogórków 10%,marchwi 10%, ekologiczny czosnek, sól kłodawska.
Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna: 156 kJ/ 37 kcal, Tłuszcz: 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g, Węglowodany: 6,0g w tym cukry: 5,0g, Białko: 0,5g, Sól: 1,5g.
Masa netto:
500 mililitrów.
Właściwości i przeznaczenie:
Burak ćwikłowy wspomaga procesy krwiotwórcze, pomaga obniżać ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Sprzyja polepszeniu zdrowia osób po zabiegach operacyjnych oraz pacjentów w trakcie i po chemioterapii. W pomidorze sporo jest soli magnezu , który wspiera leczenie serca, potasu, który ujędrnia skórę, wzmacnia mięśnie. Kiszona kapusta wzmacnia odporność organizmu na stres. Kiszone ogórki sprzyjają lepszemu przyswajaniu potraw. Są one dostatecznie silnymi czynnikami wywołującymi wydzielanie soków żołądkowych. Seler posiada właściwości moczopędne jest pomocny w leczeniu nadciśnienia, zakażeń dróg moczowych.
Stosowanie:
Gotowe do spożycia.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
Producent:
Żywność Ekologiczna Bio Food sp. z o.o.