Bio Food - ekologiczny ocet cydrowy, 250ml
Ocet cydrowy niefiltrowany firmy Bio Food jest idealny jako dodatek podczas przygotowywania różnych dań. Produkt niepasteryzowany.
Składniki:
Ocet cyrowy z jabłek ekologicznych 5%.
Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna: 13 kJ /3 kcal, Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, Węglowodany: 0,8 g w tym cukry: 0 g, Białko: 0 g, Sól: 0 g.
Masa netto:
250 mililitrów.
Właściwości i przeznaczenie:
Nasz ocet cydrowy powstał z w pełni dojrzałego cydru, a następnie leżakował w beczkach dzięki czemu nabrał wyrazistego smaku i koloru. Produkt nie jest filtrowany, dzięki czemu pozostawiliśmy to co w occie najlepsze. Ocet cydrowy przyczynia się do zwiększania wchłaniania ważnych dla organizmu składników mineralnych zawartych w pożywieniu, poprawia trawienie, obniża poziom złego cholesterolu, pomaga w infekcjach gardła, w walce ze zgagą, problemami jelitowymi i zaparciami. Regularne picie octu cydrowego to również świetny sposób na detoksykację organizmu a stosowany zarówno z wewnątrz jak i od zewnątrz pomaga równoważyć poziom pH skóry, przez co jest doskonałym środkiem w leczeniu schorzeń dermatologicznych.
Stosowanie:
Produkt nadaje się do bezpośredniego użytku. Jest polecany jako składnik zimnych sosów, majonezów. Nadaje się do marynat i zalew konserwujących. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do dan mięsnych i bardzo dobrze komponuje się z daniami z ryb. Ocet cydrowy może być również dodawany do sałatek.
Przechowywanie:
Wskutek błędu, na etykiecie octów widnieje informacja o 48h przydatności do spożycia po otwarciu produktu. Produkt otwarty i prawidłowo przetrzymywany w suchym i chłodnym miejscu, może być bezpiecznie przechowywany do okresu jego przydatności do spożycia.
Producent:
Żywność Ekologiczna Bio Food sp. z o.o.