Fasola biała drobna jest gotowa do spożycia bezpośrednio po wyciągnięciu z puszki. Niniejszy produkt doskonale nadaje się do przyrządzania pełnowartościowych dań kuchni wegańskiej. Fasolę białą warto wykorzystać podczas przygotowywania pysznych, pełnych warzyw sałatek. Ponadto, produkt ten świetnie sprawdza się podczas przyrządzania smacznych past kanapkowych. Co ciekawe, drobna fasola biała to także pełnowartościowy składnik pysznych sosów do makaronów i kaszy. Dzięki temu, iż jest mięsista i posiada delikatny smak, doskonale nadaje się również do przyrządzania pysznych ciast wegańskich, na przykład aromatycznego brownie.
Wskazówka: Przed spożyciem przepłucz fasolę pod strumieniem chłodnej wody. Dzięki temu, pozbędziesz się z niej nadmiernych ilości soli i sprawisz, że będzie jeszcze zdrowsza.
Warunki przechowywania: Fasolę BIO IDEA należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. Po otwarciu puszki, wskazane jest spożycie produktu w ciągu 48 godzin.
Skład: Drobna biała fasola (certyfikowany składnik ekologiczny), sól morska, woda.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 436kJ / 104kcal;
Tłuszcz – 0,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g;
Węglowodany – 13,5g, w tym cukry: 0,3g;
Błonnik – 6,9g;
Białko – 7,8g;
Sól – 0,73g.