Maxi Nutrition Baking Protein 500g
Uwielbiasz ciasta we wszystkich formach i odmianach: słodkie naleśniki, chrupiące bułki czy obfita pizza zaspokoją Twoje codzienne zachcianki. Problem z tym: dużo węglowodanów, mało białka.
Zapewniamy rozwiązanie: MaxiNutrition Baking Protein składa się w 99% z koncentratu białka mleka i może być łatwo przetwarzany na stałe lub płynne ciasta. Koncentrat białka mleka jest również wyjątkowo stabilny termicznie, dzięki czemu idealnie nadaje się do pieczenia.
Łatwiej się nie da. Zastąp do 40% podanej ilości mąki białkiem do pieczenia MaxiNutrition, a już dodajesz porcję białka do swojego ulubionego przepisu, jednocześnie oszczędzając na węglowodanach. Niezależnie od tego, czy jest to ciasto na słono czy na słodko, MaxiNutrition Baking Protein zamienia każdy przepis w smakołyk, który będzie idealny dla Twojego wysportowanego stylu życia.
MaxiNutrition opiera się na wysokiej jakości surowcach i recepturach opartych na badaniach naukowych, pochodzących bezpośrednio z własnych badań i rozwoju. Rygorystyczne kontrole jakości są częścią naszej codziennej pracy i nie stosujemy żadnych zbędnych dodatków w żadnym z naszych produktów. Dzięki temu możesz mieć pewność, że nasze produkty dobrze smakują i nie zawierają żadnych sztucznych dodatków.
Białko do pieczenia MaxiNutrition (500g)
- Z 81% białkiem
- Idealny do ciasta na słodko i słono
- Mąki zastępują białko zamiast węglowodanów
- Odporny na temperaturę do 180 °C
- Do naleśników, pizzy i co
- Bez dodatku cukru
- Idealny do budowy i utrzymania mięśni
Tabela żywieniowa
Średnie wartości odżywcze na: 100 gramów
Wartość energetyczna: 1490 kJ/351kcal
Tłuszcz: 1,2g
w tym tłuszcze nasycone: 0,6g
węglowodany: 3,8g
z tego cukier: 3,5g
białko: 81g
Sól: 0,57g
Uwaga: Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Składniki: białko mleka (98,7%), substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, skrobia, kwas cytrynowy.