BIAŁKO KONOPNE z błonnikiem 150g
Do musli, koktajli, deserów i wypieków.
Produkt ten jest źródłem białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej oraz zdrowych kości.
Sposób użycia: Można stosować jako dodatek do musli, jogurtu. Po wymieszaniu z mlekiem/ wodą i ulubionym owocem można spożywać w formie białkowego koktajlu. Sprawdzi się również jako dodatek do wypieku pieczywa, ciast, naleśników, do sosów i placków.
Białko konopne szczególnie upodobali sobie kulturyści i biegacze.
Produkt bezglutenowy, polecany dla wegetarian i wegan.
Najważniejszym plusem białka konopnego są występujące w nim egzogenne aminokwasy, których organizm nie potrafi sam wyprodukować, a które mają ogromny wpływ na układ immunologiczny oraz hormonalny.
Drugą, równie ważną zaletą, jest wchłanialność białka konopnego do organizmu, która jest prawie trzy razy większa na tle innych białek roślinnych i zwierzęcych. Lepsze wchłanianie wpływa na lepsze odżywienie oraz regenerację.
Trzeci ważny powód, dzięki któremu przekonałam się do wartości konopi, jest możliwość wykorzystywania białka konopnego w kuchni. Idealne rozwiązanie na szybkie śniadanie to białko konopne z błonnikiem, do którego wystarczy dodać owoc i orzechy. Zalewamy to wodą lub mlekiem i mamy pełnowartościowy, szybko przygotowany posiłek, bogaty we wszystko co organizm potrzebuje każdego dnia.
Także tworzenie naleśników, ciast i innych smakołyków z użyciem białka konopnego sprawia, że każde z tych dań jest dobrze trawione.