Bio białko konopne – jarmuż i szpinak – zielone połączenie konopi i warzyw
UWAGA: Data ważności do 17.02.2023
Bio białko konopne ze sproszkowanym jarmużem i szpinakiem składa się w 80% z białka z nasion konopi siewnych, pochodzących z eko upraw, 10% ekologicznego jarmużu i 10% organicznego szpinaku.
Bio białko konopne z eko warzywami zawiera mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka roślinnego pochodzenia. W jego składzie znajdziesz też aminokwasy, witaminy oraz błonnik! To zdrowe i ciekawe urozmaicenie Twojej diety i świetny dodatek do codziennych potraw, dzięki zawartości bio warzyw!
Białko konopne mogą bez powodu stosować weganie i wegetarianie. W opakowaniu znajdziesz również biodegradowalną miarkę, za pomocą której w łatwy sposób odmierzysz idealne porcje.
Bio białko konopne z bio jarmużem i szpinakiem to:
- ciekawy i smaczny sposób na urozmaicenie Twojej diety, - wprowadzenie dodatkowej porcji warzyw do codziennych posiłków, - pewność w 100% czystego składu, - omega 3, 6 i 9, - aminokwasy egzogenne, - całkowity brak glutenu, - błonnik dla lepszego trawienia.
Nasze bio białko konopno-warzywne powstało metodą mielenia na zimno. Dzięki temu mogło się zachować w tym produkcie dużo wartości odżywczych!
Bio białko konopne ze szpinakiem i jarmużem – dlaczego warto włączyć je do diety?
Białko jest budulcem naszego organizmu, pomaga mu funkcjonować. A nam pomaga spalać zbędne kalorie, przybierać na masie mięśniowej czy spalać tłuszcz. Włączając je do diety dbamy o to, jakie produkty znajdują się w naszym menu oraz o wysoką jakość spożywanych posiłków.
Bio białko konopne z bio szpinakiem i bio jarmużem zawiera dużo błonnika. To właśnie on sprawia, że czujemy się syci na dłużej, zatem pozwala nam zakończyć romans z niezdrowymi przekąskami między posiłkami. Reguluje też nasze trawienie, zbawiennie wpływając na funkcje naszych jelit.
Nasze szpinakowo-jarmużowe bio białko konopne to też mnóstwo niezbędnych w naszej diecie omega-3, omega-6 i omega-9. Nienasycone kwasy tłuszczowe dbają o zdrowie układu krwionośnego. Stosując dietę w nie bogatą, możemy znacząco zmniejszyć ryzyko zawału serca czy udaru mózgu. Z kolei witamina E, którą znajdziesz w składzie bio białka konopnego, dzięki tym nienasyconym tłuszczom skuteczniej się wchłania do organizmu. Witamina E dobrze wpływa na wygląd naszej skóry.
Bio białko konopne z dodatkiem bio jarmużu i szpinaku, należy do białek pełnowartościowych. Dlaczego? Ponieważ zawiera aminokwasy egzogenne. To te aminokwasy, które musimy dostarczać sobie wraz z pożywieniem, gdyż nie jesteśmy w stanie sami ich wyprodukować.
Organiczne białko konopne to również sposób na dostarczenie sobie białka z roślin. Jest dobrą alternatywą dla białek z laktozą, glukozą, mających pochodzenie zwierzęce lub tych ze strączków lub soi, które nie wszyscy tolerują.
Nasze Bio białko konopne z bio jarmużem i szpinakiem posiada certyfikat EU Organic, świadczący o organiczności produktu.
Kto może spożywać bio białko konopne z jarmużem i szpinakiem?
Bio białko konopne z bio warzywami jest idealne dla tych, którzy:
- starają się spalić tłuszcz lub utrzymać wagę, - ćwiczą, trenują, prowadzą sportowy tryb życia, - próbują zwiększyć masę mięśniową, - stosują dietę roślinną – wegańską, wegetariańską lub ubogą w białko, - chcą spożywać czyste składowo produkty, - oczekują od białka czegoś więcej, niż tylko funkcjonalności.
Bio białko konopne szpinakowo-jarmużowe – składniki i wartość odżywcza
80% bio białko konopne, 10% bio jarmuż, 10% szpinak.
3 miarki (15g) dziennie. W dni treningowe 6 miarek produktu (30g) raz dziennie, najlepiej po treningu.
Produkt możesz dodać do ulubionego koktajlu, owsianki, naleśników, wypieków czy wypić z wodą.