Białko konopne, z ekologicznie uprawianych, surowych ziaren konopi. Białko powstaje przez tłoczenie na zimno nasion konopi. Uzyskany w ten sposób olej oddziela się od substancji stałych. Powstała pasta jest suszona, a następnie mielona na drobny proszek. Jest to produkt całkowicie naturalny i nie przetworzony, dlatego zachowuje swoje wszystkie cenne, a zarazem pożądane właściwości.
Właściwości:
Białko konopne, polecane jest w szczególności osobom uprawiającym sport, aktywnym fizycznie oraz wszystkim prowadzącym zdrowy tryb życia, a nawet osobom odchudzającym się. Polecane jest również wszystkim chcącym zwiększyć dzienne spożycie wysokowartościowego białka . Zawiera kwasy tłuszczowe (omega-3 i omega-6), witaminy, minerały, błonnik, enzymy, probiotyki, antyoksydanty i wiele innych składników odżywczych. Białko to jest pełnowartościowe (tak jak mięso) zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. Jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego. Nie zawiera glutenu. Białko w 100% roślinne. Polecane dla wegetarian i wegan.
Jak spożywać:
Białko z konopi, jest całkowicie neutralne i nie wpływa na smak przygotowanych przez nas potraw czy koktajli. Jako, że jest to produkt całkowicie roślinny, może być spożywane codziennie. Zalecane dzienne spożycie to od 1 do 3 razy dziennie po 2 łyżki (10 gram).