Białko konopne 250g - Hempking
Białko konopne produkowane jest z nasion konopi siewnej. Stanowi doskonałą alternatywę dla białka zwierzęcego. Jest dobrze przyswajalne, zawiera dużo błonnika oraz komplet niezbędnych minerałów i zdrowych kwasów tłuszczowych. Poznaj białko konopne 250g - Hempking.
Poznaj białko konopne 250g - Hempking
Białko konopne Hempking ma postać drobnego, delikatnie zielonego pyłu. Dzięki swojej sproszkowanej formie pozwala w łatwy sposób uzupełnić dietę w niezbędne składniki.
Białko konopne 250g - Hempking – zalety
Białko konopne należy do najbardziej wartościowych spośród dostępnych produktów roślinnych. Jest lekkostrawne, dobrze przyswajalne. Z powodzeniem zastąpi w diecie tak popularne białko zwierzęce. Co ważne, zawiera komplet aminokwasów egzogennych, czyli takich, których organizm sam nie wytwarza.
Świetnie sprawdzi się w diecie bezglutenowej, ponieważ nie zawiera glutenu. Znajdziemy w nim również witaminy z grupy B, witaminę A i C, potas, magnez, wapń, żelazo. Zawiera odpowiednią proporcję kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6.
Zobacz najważniejsze zalety białka konopnego:
- zawiera dużą ilość błonnika;
- jest hipoalergiczne i lekkostrawne;
- zawiera komplet aminokwasów;
- zawiera niezbędne składniki odżywcze;
- zawiera cenne kwasy tłuszczowe.
Białko konopne 250g - Hempking – sposób użycia
Ze względu na sproszkowaną formę produktu, najpopularniejszym i najwygodniejszym sposobem spożywania białka konopnego, jest dodawanie go do owocowo-warzywnych koktajli i jogurtów pitnych. Sprawdzi się także jako dodatek do owsianek, omletów, gofrów oraz sałatek.
Wielkość porcji przyjmowanego białka zależy głównie od tego, ile białka spożywamy w ciągu dnia z innych źródeł oraz naszego stylu życia. Osoby prowadzące aktywny tryb życia, trenujące oraz miłośnicy diet roślinnych, powinni przyjmować go znacznie więcej.
- Nazwa producenta: Hempking
- długość: 10
- szerokość: 10
- wysokość: 10
Białko konopne 250 g – Hempking to produkt organiczny, naturalny. Pozyskiwane jest w procesie tłoczenia ziaren na zimno, dzięki czemu białko nie ulega rozpadowi, przez co zachowuje swoje wartości odżywcze.