Bezmleczne krówki
150 g
Smak kakao
Ekologiczne wegańskie krówki bezmleczne kakaowe – Super smaczne, bez glutenu, bez laktozy, bez syropu glukozowo-fruktozowego.
Produkowane na bazie proszku i cukru kokosowego, są źródłem błonnika pokarmowego i cennych minerałów.
Dla smakoszy, alergików, wegan i sportowców.
Ekologiczne krówki bezmleczne kakaowe to wegański odpowiednik znanych polskich cukierków, których historia sięga początków XX wieku. Ich oryginalny przepis opierał się na dużej ilości cukru i nabiale, nowa receptura natomiast bazuje na roślinnych zamiennikach tych składników – ta znacząca zmiana pozwoliła poprawić ich wartość odżywczą, jednocześnie zachowując niepowtarzalny smak tego wyjątkowego smakołyku.
Właściwości ekologicznych krówek bezmlecznych kakaowych
Ekologiczne krówki bezmleczne kakaowe posiadają w składzie wyłącznie substancje pochodzenia roślinnego, takie jak błonnik z akacji czy białko słonecznika, niemodyfikowane genetycznie i niepoddawane obróbce chemicznej. Daje to gwarancję naprawdę dobrego smaku i w pełni zdrowej zawartości. Dzięki swojemu wyjątkowemu składowi ekologiczne krówki są nie tylko wspaniałą przekąską, ale też cennym źródłem witamin i doskonałym uzupełnieniem diety. Mogą po nie sięgać wegetarianie, weganie, osoby uczulone na gluten lub laktozę, a także każdy, kto ceni sobie zdrowy tryb życia.
Składniki
cukier kokosowy*, proszek kokosowy*, syrop ryżowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (4,8%), białko słonecznika*, guma arabska (błonnik z akacji)*
*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze w 100g
- Wartość energetyczna 1621kJ / 385kcal
- Tłuszcz 12 g
- W tym: Kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
- węglowodany 62 g
- W tym cukry 56 g
- błonnik 3,6 g
- białko 5,0 g
- sól 0,18 g
Masa netto:
150 g
Kraj pochodzenia:
Polska