BezMięsny Boczek roślinny wędzony 150 g alternatywa dla mięsa
Bezmięsny boczek roślinny to bezmięsna wędlina o smaku boczku. Produkt roślinny na bazie białka pszennego.
Bezmięsny Boczek to prawdziwy król wszystkich uczt. W smaku jest dość słony, lekko pomidorowy, bardzo wyrazisty i dymny - po prostu boczkowy, czyli pyszny. Smak zawdzięcza naturalnym źródłom umami: pomidorom, płatkom drożdżowym i sosowi sojowemu. Struktura Bezmięsnego Boczku jest elastyczna, ale nie gumowata.
Boczek bezmięsny można piec, dusić, grillować albo jeść na surowo. Produkt można mrozić.
Najlepiej smakuje:
- do domowego burgera
- tofucznicy
- spaghetti a’la carbonara
Składniki
woda, białko pszenne, olej rzepakowy, płatki drożdżowe nieaktywne, soja, koncentrat pomidorowy, przyprawy naturalne, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), sól kłodawska
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 949 kJ/226 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 8,1 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 31 g
Sól: 1,30 g
Informacje dodatkowe
Może zawierać nasiona sezamu, seler i gorczycę. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.
Masa netto: 150 g
BezMięsny - alternatywa dla wegan, wegetarian i dla tradycyjnej diety
BezMięsny to producent roślinnych zamienników mięsa. Oferta marki jest bardzo szeroka, a produkty smakują, wyglądają i zachowują się w kuchni jak mięso. To świetna alternatywa dla wegan, wegetarian i dla osób, które lubią eksperymenty smakowe w kuchni i ciągle poszukują nowych smaków.