Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy 1 szt. kawy mielonej Trombetta decaffe o wadze 250 gram w hermetycznej paczce.
Termin ważności: 30.09.2022 r.
Uprzejmie informujemy kupujących, na podstawie zastrzeżeń palarni, które ze względu na wymogi paletyzacji prasują kawy mielone w twarde "cegiełki", że trafiające się niekiedy po trudach transportu opakowania miękkie gwarantują pierwotną jakość produktu, i jako takie, z pełnowartościową zawartością, nie podlegają reklamacji.
Trombetta decaffe – to produkt bezkofeinowy, jednakże posiadający intensywny smak niepodrabialnej kawy wysokiej jakości, otrzymanej z wyselekcjonowanych ziaren odpornych na wysoką temperaturę ekstrakcji poprzez wrzącą wodę i skraplającą się parę, by nie straciły pierwotnych walorów organoleptycznych. Napój cechuje szczególny zapach określany przez degustatorów jako wyrafinowana przyjemność.
Jest to mieszanka specjalnych ziaren, prażonych wg najlepszej starej włoskiej tradycji, by osiągnąć prywatnie autentyczne l'espresso, choć kawę poddano przed wypaleniem procesowi naturalnej, wyrafinowanej dekofeinizacji. Powstała finalna jakość unikalna: nie do podrobienia crema, zapach, świeżość i słodkość w Twojej filiżance!!! Mielenie grubsze, w taki sposób, by można było granulat stosować w kafetierach typu moka. Napój łagodny prawie bez kofeiny (poniżej dopuszczanej normy 0,1%). Znakomity na wieczorne przyjęcia, zwłaszcza dla osób cierpiących na bezsenność lub organizmów nie tolerujących kofeiny.
CaffeTrombetta istnieje od 1890 roku, co czyni z niej jedną z najbardziej prestiżowych marek włoskich, także dzięki przynależności do ważnego, wymagającego konsorcjum Sao Caffe.
Prażalnia powstała ponad sto lat temu w Rzymie, jest firmą średniej wielkości prowadzoną rodzinnie. Sprostała stołecznym wymagającym klientom, rozwinęła działalność na terenie południowych Włoch, obecnie dobrej kawy Trombetta można zasmakować w Monaco, Nowym Jorku, na Tajwanie, w Singapurze, Bukareszcie i Moskwie (no i jak widać w Polsce).
Zróżnicowana oferta barowa firmy wzięła się z doświadczeń kawiarnianego życia Rzymian, rozmaitych upodobań i potrzeb wielkomiejskiej klienteli. Stały wybór cenionych, stabilnych mieszanek, nieustanne usprawnienia techniczne i skuteczna obsługa kontrahentów czynią z firmy Trombetta jednego z liderów w branży, na którego jakość zawsze można liczyć. Klasa kawy Trombetta rozpoczyna się od wyselekcjonowanych, najbardziej cenionych plantacji z całego świata. Świadome mieszanie owoców i różny sposób ich palenia pozwalają uzyskać właściwą równowagę pożądanej spoistości, smaku i zapachu oferowanych produktów. System jakości UNIEN ISO 9002 gwarantuje stałą kontrolę na każdym etapie procesu produkcyjnego i sprawia, że każde opakowanie zachowuje nienaruszoną obietnicę smaku i aromatu.