Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) wysyłamy w jednej paczce.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy bezkofeinowej kawy mielonej Hag Espresso w próżniowym opakowaniu, o wadze 250g.
Najlepiej spożyć przed: 11.2020 r.
Uprzejmie informujemy kupujących, na podstawie zastrzeżeń palarni, które ze względu na wymogi paletyzacji prasują kawy mielone w twarde "cegiełki", że trafiające się niekiedy po trudach transportu opakowania miękkie gwarantują pierwotną jakość produktu, i jako takie, z pełnowartościową zawartością, nie podlegają reklamacji.
Hag Espresso – to drobno mielona mieszanka do domowych urządzeń (ekspresów i kafetierek moka), by móc - w warunkach prywatnych - delektować się kawą podobną do tej, podawanej w barze czy restauracji. Mieszanka nie zawiera więcej jak 0,1% kofeiny. 100 ml tej kawy (czyli 2 filiżanki po ok. 50 ml każda) daje znaczący dla organizmu człowieka efekt 350 mg przeciwutleniaczy, które hamują procesy starzenia się.
HAG to marka licząca 100 lat, znana i u nas, na dawnych terenach Dolnego Śląska, Wielkopolski, Prus (w 1915 roku HAG z Bremy wypuścił znaczki reklamowe obecnie naszych miast z herbami i opisami na odwrocie) i Gdańska (przedwojenne szyldy „Kawa Hag chroni serce; Prawdziwa kawa bez kofeiny; Nieszkodliwa palona kawa”).
Obecnie HAG to europejski lider w ofertach mieszanek bezkofeinowych znanej od 40. lat firmy przemysłowo-spożywczej Kraft Foods Italia. Jej dyrektor, Valerio Di Natale, określa zaufanie swoich konsumentów jako wynik oparty na walorach fundamentalnych: Jakości, Przychylności, Gwarancji.
Produkty pod marką HAG (tak jak i Splendid tej kompanii) powstają według najrygorystyczniejszych standardów jakości, do czego obligują tradycja prażalni jak i współczesne wymogi światowego handlu.Bezinwazyjne, łagodne oddzielanie kofeiny, wolne palenie specjalnie dobranych kompozycji ziaren powodują, że zdrowotne mieszanki HAG niczym nie różnią się w smaku i aromacie od mocnych, pobudzających napojów. Dzięki tej kawie – bezkofeinowej – można delektować się smacznym napojem o każdej porze dnia i ile razy się zechce.
HAG pozbywa się kofeiny drogą naturalną, mającą tradycję stuletnią (stosując sprawdzone, acz unowocześnione pochłaniacze z węgla drzewnego), zachowując po procesach filtracyjnych wszelkie walory ziaren, a więc takie składniki jak kalorie, proteiny, węglowodany, tłuszcze, sód, olejki eteryczne, a zwłaszcza przeciwgeriatryczne spowalniacze.
Hasłem marketingowym firmy jest: “Kawa naturalnym źródłem przeciwutleniaczy!”.