.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Sprowadzona z południa Włoch oryginalna kawa CAMARDO o NIEZWYKLE INTENSYWNYM AROMACIE I NIEPOWTARZALNYM SMAKU!!!
Rodzinna firma CAMARDO pilnie strzeże swojego sekretu palenia ziaren!
Niniejsza aukcja dotyczy paczki kawy mielonej CAFFE CAMARDO DECA MOKA, o wadze 250g, z datą ważności do 22.01.2022 roku, hermetycznie zamkniętej.
Mielenie grubsze do mok.
Uprzejmie informujemy kupujących, na podstawie zastrzeżeń palarni, które ze względu na wymogi paletyzacji prasują kawy mielone w twarde "cegiełki", że trafiające się po trudach transportu opakowania miękkie, gwarantują pierwotną jakość produktu, i jako takie, z pełnowartościową zawartością, nie podlegają reklamacji.
CAMARDO DECA MOKA to mieszanka złożona z najlepszych kaw odkofeinowanych metodą naturalną, pochodzących z Południowej i Środkowej Ameryki. Dobrze zbalansowana kompozycja odpowiednio uprażonych i zmielonych ziaren, pozostawiająca posmak prawdziwego espresso z aromatem zapadającym w pamięć.
Zawartość kofeiny nie przekracza 0,10%.
Znana włoska firma CAMARDO (rok zał. 1951) z południowego regionu Molise (Campobasso/Ripalimosani) od ponad półwiecza skutecznie konkuruje z innymi sławnymi markami na terenie całej Italii i większości państw Europy, Argentyny, USA i Azji (Korea Płd., Chiny); w 2017 roku rząd włoski wytypował nawet markę i jej napój jako towarzyszące oficjalnej wizycie w Pekinie.
Senior rodu CAMARDO – Bartolomeo – pod koniec lat 40. ub. w., podczas swej podróży po Ameryce Południowej (1948), postanowił nauczyć się u tamtejszych fachowców sposobu mieszania i palenia ziaren kawy; po powrocie do kraju początkowo ręcznie prażył surowe zielone pestki na patelni do swej kawiarni w Molise. Odniósł sukces – potem alchemicznych sekretów ojca, którego imieniem i nazwiskiem nazwano ulicę, przy której jest palarnia, pilnie strzegli synowie – Giuseppe i Felice. Obecnie areał zakładu zajmuje powierzchnię 15 tys. m. kw., z czego 10 tys. pod przykryciem. Fabryka dysponuje 8. liniami produkcyjnymi w oparciu o technologię 4. generacji. Praży 2 tys. ton kawy surowej rocznie, z czego 70% sprzedaje w ziarnach a 30% w postaci zmielonej, rozmaicie konfekcjonowanej próżniowo (ćwierćkilówki, puszki, saszetki, etc). Firma zatrudnia 40. pracowników i wystawia faktury opiewające na kwoty sięgające blisko 10 milionów euro rocznie.