Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) wysyłamy w jednej paczce.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy 1 szt. bezkofeinowej kawy mielonej Bristot decaffeinato espresso – Linea diamante o wadze 250g, w miękkiej torebce z wentylkiem odgazowującym.
Najlepiej spożyć przed: 03.06.21 r.
Kawa zmielona na granulat grubszy pod kawiarki typu moka i ekspresy filtrowo-przelewowe.
BRISTOT DECAFFEINATO ESPRESSO – należy do firmowej linii palarni zwanej diamentową (Linea diamante). Kawa dobra na każdą chwilę dnia – mieszanka cenionych bezkofeinowych arabik i robust, doskonale zbalansowana, o łagodnym smaku i wyczuwalnym aromacie. To kompozycja cenionych ziaren prażonych wg najlepszej starej włoskiej tradycji, by osiągnąć autentyczne espresso, choć kawę poddano procesowi naturalnej, wyrafinowanej dekofeinizacji. Powstała finalna jakość unikalna: nie do podrobienia crema, zapach, świeżość i słodkość w Twojej filiżance!!!
Napój łagodny prawie bez kofeiny (poniżej dopuszczanej normy 0,1%). Znakomity na wieczorne przyjęcia lub degustacje, zwłaszcza dla osób cierpiących na bezsenność, a przede wszystkim organizmów nie tolerujących kofeiny.
Linea diamante
Diament jest idealnym symbolem czegoś wyjątkowego, rzadkiego i doskonałego. Linia produktów Diamante Grand Cru to mieszanki złożone wyłącznie ze starannie dobranych unikalnych kaw z charakterystycznych terenów plantacji odznaczających się czymś niezwykłym na danym terenie, by finalnie otrzymać produkt nieporównywalny z żadnym innym.
BRISTOT to marka przyjęta od nazwiska rodziny, która otwarła swoją małą, familijną prażalnię ziaren już w 1919 roku. Należy do konsorcjum Procaffe, które jednoczy jeszcze 4 inne znaki fabryczno-handlowe, stare i nowe (Deorsola,1920; Breda,1921; koffe&koffe – kawy rozpuszczalne i TESTA ROSSA - franchising), przez co obecna jest w ponad 40 krajach na całym świecie. Dziś palarnia mieszcząca się w Belluno (północne Włochy) to zakład w pełni skomputeryzowany, wykorzystujący innowacyjny system produkcji, pozwalający na stałe udoskonalanie technologicznej obsługi, stosujący precyzyjną kontrolę jakości, mobilny w stosunku do wymagań różnorakiej klienteli: prywatnej i restauracyjnej.