Wychodząc naprzeciw klientom korzystającym z obu naszych kont – ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) – uprzejmie informujemy, że będziemy je stopniowo łączyć, by docelowo POZOSTAWIĆ niniejsze.
Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 288 411
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Oryginalna kawa BORBONE z Neapolu o niepowtarzalnym smaku!
Niniejsza aukcja dotyczy paczki bezkofeinowej kawy ziarnistej „BORBONE Miscela Dec” hermetycznie zamkniętej w torebce z wentylkiem, o wadze 1kg.
Najlepiej spożyć przed: 02.2022 r.
BORBONE Miscela Dec to bezkofeinowa kompozycja ziaren wysokiej klasy do ekstrakcji barowej lub domowej w ekspresach kolbowych lub mokach (bardzo popularnych w kawiarniach w Neapolu). Jest to odpowiednia mieszanka dla tych, którzy, z różnych powodów, wolą espresso bezkofeinowe. Dla podniebienia nie ma to znaczenia – palarnia gwarantuje napój bez rezygnacji z typowego smaku i kremowości w postaci dekoracyjnego spienienia. Dzięki zaawansowanej technologii wypłukiwania kofeiny z surowych pestek, jakie stosuje firma Caffè Borbone, mieszanka ta zachowuje wszystkie cechy doskonałej kawy w neapolitańskim stylu.
Zawartość kofeiny wg normy z 20.05.1976 – poniżej 0,1%.
Walory smakowe (skala 1:12): intensywność 8; konsystentność (wł.corpo, ang. body) 8,2; słodkość 8,5; kwaśność 4; trwałość 8,5.
Caffe Borbone to z założenia nobliwa marka z Neapolu, powstała w 1997 roku, wchodząca w skład spółki L'Aromatika S.r.l. Powołana nad zatoką pod Wezuwiuszem, gdzie kawiarni wpisanych w historię jest krocie (choćby Gambrinus, 1860). Bo Neapol to chyba jedyne miasto na świecie, gdzie każdy każdego częstuje kawą i nikt nie mówi "– Nie!". Tak przynajmniej o sobie rozpowiadają miejscowi. Ambicją zakładu jest nawiązywanie do historii miasta – zwłaszcza okresu Królestwa Obojga Sycylii pod panowaniem Burbonów.
Anegdotka miła dla ucha: "mała czarna" Borbone ma być wzorcowym synonimem wyjątkowego espresso jaki zaparzono nowemu królowi Karolowi Burbońskiemu 10 maja 1734 roku w klasztorze Braci Mniejszych, u wejścia do miasta przez Bramę Kapucynów. Dowodem na takie wyszczególnienie współczesnej palarni jest od parunastu lat kontrakt na dostarczanie kawy do Domu Burbonów (Real Casa di Borbone delle Due Sicilie, 1734) i oficjalny sponsoring Teatro di San Carlo (1737) w Neapolu.
Szanując neapolitańską tradycję zakład postawił na zaawansowane technologie i tym samym przedsiębiorstwo Borbone oferuje dziś konsumentom prawie kompletny wachlarz produktów z branży kawowej.