Adams Brot Pancake/Waffel - białkowa, bezglutenowa mieszanka do wypieku naleśników i gofrów, gotowa do wypieku
Bardzo niska zawartość węglowodanów.
Wysokiej jakości białko z bogatym profilem aminokwasów i wysoką zawartością aminokwasów egzogennych.
Wysoka zawartość błonnika.
Naturalna zawartość witamin i minerałów oraz kwasów omega-3.
Szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Nie zawiera soi.
Stawka Vat obniżona do 0%
Spełnienie marzeń o zdrowym deserze
Idealne połączenie słodkiego i zdrowego. Gotowe ciasto naleśnikowe dzięki swojej wyjątkowo lekkiej konsystencji jest łatwe w obróbce.
Umożliwiają to najlepsze składniki takie, jak białko serwatkowe, białko pszeniczne oraz mąka kokosowa. Dzięki tym składnikom naszą mieszankę cechuje najwyższa jakość białka i równowaga aminokwasów.
Zastosowane źródła białka wzajemnie się uzupełniają, dzięki czemu znacząco podnoszą wartość biologiczną produktu.
Cechy produktu
- przyjazny dla osób stosujących dietę keto
- może być używany jako ciasto na gofry lub naleśniki
- z 1 opakowania przygotujesz około 10 naleśników/gofrów
- możesz używać do potraw na słodko i wytrawnych
- bez soi
- 7723 mg niezbędnych aminokwasów na 1 naleśnik
- łatwe i szybkie w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (4,3 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnej tortilli, która zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
koncentrat białka serwatkowego, witalne białko pszeniczne, całe jajko w proszku, mąka kokosowa *, mąka migdałowa *, błonnik owsiany, mąka lniana*, proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), aromat, antyutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), substancja słodząca - sukraloza. (*częściowo odtłuszczona)
Masa netto: 350 g (wystarczy do przygotowania 10 naleśników/gofrów
Alergeny:
mleko, pszenica, jaja, migdały
Zawartość w 100g mieszanki
- Kalorie: 1653 kJ (395 kcal)
- Tłuszcz ogółem: 10,9 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 3,6 g
- Białko: 59,3 g
- Węglowodany: 4,2 g
- z czego cukry: 2,1 g
- Błonnik pokarmowy: 17,6 g
- Sól: 0,17 g
Przygotowanie:
Naleśniki. W celu przygotowania 1 naleśnika wymieszaj 35 g mieszanki z 80 ml wody. Bezpośrednio po wymieszaniu wylej przygotowane ciasto na rozgrzaną natłuszczoną patelnię. Piecz na średnim ogniu aż do uzyskania koloru złoto-brązowego. Odwróć i tak samo piecz drugą stronę naleśnika.
Gofry W celu przygotowania 1 naleśnika wymieszaj 35 g mieszanki z 60 ml wody. Bezpośrednio po wymieszaniu wylej przygotowane ciasto na rozgrzaną natłuszczoną gofrownicę. Piecz na średniej mocy.