Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy 500 g
- Producent: Ocelio
- EAN: 5906936681359
- Masa netto (g): 500
- Wegański: tak
- Wegetariański: tak
Od teraz przygotowanie włoskich specjałów stanie się szybsze i prostsze! Wszystko to dzięki Bezglutengowej Mieszance do wypieku pizzy i focacci od marki Ocelio.
Dzięki dwóm rodzajom skrobi - z kukurydzy i z tapioki, oraz mąki ryżowej możliwe jest uzyskanie idealnej konsystencji ciasta.
Wystarczy jedynie wymieszać 250 g Mieszanki do wypieku pizzy z 25 g drożdży rozpuszczonych w 150 ml wody oraz 10 g oleju, aby uzyskać gotowe ciasto.
To sprawdzony i szybki sposób na spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, mąka ryżowa, cukier, emulgator: hydroksypropylometyloceluloza (E464), sól.
Wartości odżywcze:
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1440 kJ / 339 kcal
- Tłuszcz 0,3 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
- Węglowodany 82 g
- W tym cukry 6,4 g
- Błonnik 3,1 g
- Białko 1,0 g
- Sól 0,61 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Informacja alergenna:
Może zawierać soję.
Dane producenta/dystrybutora:
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa