Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy z mąka
- Producent: Ocelio
- EAN: 5906936681373
- Masa netto (g): 500
- Wegański: tak
- Wegetariański: tak
Marka Ocelio prezentuje Bezglutnową Mieszankę do wypieku pizzy oraz pieczywa typu focaccia na bazie mąki gryczanej.
Dzięki niej możliwe jest przyszykowanie ciasta jedynie w kilka chwil, by na koniec móc dopełnić je ulubionymi dodatkami.
Doskonałą konsystencję zapewni dodatek skrobi ziemniaczanej w składzie. Z kolei kompozycja mąki gryczanej i ryżowej spowoduje, że ciasto zyska większą zawartość błonnika oraz charakteryzować będzie się ciemnym kolorem.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka gryczana (15%), cukier, sól, substancje zagęszczające: guma ksantanowa.
Wartości odżywcze:
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1510 kJ / 356 kcal
- Tłuszcz 1,0 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- Węglowodany 81 g
- W tym cukry 4,0 g
- Błonnik 3,5 g
- Białko 4,1 g
- Sól 1,5 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Informacja alergenna:
Może zawierać soję.
Dane producenta/dystrybutora:
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa