Bezgluten
Muffinka piernikowa bezglutenowa
producent Bezgluten Sp. z o.o.
masa netto 60g
składniki
Ciasto biszkoptowe (87 %): masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik: ziemniaczany, z babki jajowatej (Plantago ovata); kakao, przyprawa do piernika 1 %, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat. Marmolada wieloowocowa (13 %): przecier owocowy (52 %), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat, koncentrat soku z czarnej marchwi.
Może zawierać: soję, mleko, seler, sezam, gorczycę.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
w tym cukry:
Białko:
Sól: