Bezgluten low carb keto MULTI MIX bezglutenowa
ZMIANA SZATY GRAFICZNEJ OPAKOWANIA
producent Bezgluten Sp. z o.o.
masa netto 250g
Mieszanka KETO to produkt do stosowania w diecie niskowęglowodanowej (Low-carb ketogenic diet), bogata w białko i tłuszcze, z niską zawartością węglowodanów. Zalecana jako dieta odchudzająca lub dla chorych na cukrzycę typu 2.
Mieszanka do uniwersalnego zastosowania, do wypieku KETO produktów: chleba, bułek, ciasta na pizzę oraz muffinek.
Z 250g mieszanki otrzymujemy 600g puszystego, miękkiego chleba, który po wypieczeniu zachowuje swoją świeżość w kolejnych dniach.
Składniki
mąki częściowo odtłuszczone (z pestek dyni, z siemienia lnianego, kokosowa), błonniki (z cykorii, z babki jajowatej), siemię lniane, nasiona sezamu, białko jaja w proszku, białko grochu, sól himalajska, substancja spulchniająca: węglan sodu. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY
Może zawierać orzechy, orzeszki arachidowe i gorczyce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 851 kJ/ 205 kcal
Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 14 g
Białko: 18 g
Sól:1,4 g
Muffinki kakaowe:
Składniki: 125 g mieszanki (1/2 opakowania), 40 g ksylitolu (ok. 1/5 szklanki), 6 g kakao (1 łyżka), 3 jaja, 90 g oleju (2/5 szklaki).
Wszystkie składniki zmiksować mikserem na jednolitą masę. Przełożyć do papilotek na muffinki do 3/4 objętości (ok. 8 papilotek). Piec w 25 min w 180°C bez termoobiegu.
Chleb foremkowy:
Wymieszać energicznie łyżką zawartość opakowania z 380 ml (1 i 1/2 szklanki) ciepłej wody, aż do uzyskania zwartej masy. Przełożyć do natłuszczonej foremki (rekomendowany wymiar: 21 x 11cm), wygładzić łyżką powierzchnię ciasta. Piec 1h w 180°C z termoobiegiem.