Beta Cruenta Plus - 1 KG
renomowanej firmy Guardian International
ORYGINAŁ !!!
Dwuskładnikowy naturalny produkt spożywczy z buraka i aronii.
Właściwości i działanie:
Beta Cruenta Plus zawiera ważny składnik węglowodanu z grupy polisacharydów dekstran, który odpowiada za przyrost czerwonych krwinek.
Proponuje się go w:
- profilaktyce nowotworowej, po chemioterapii
- w przypadku wyczerpania fizycznego
Warzywa i owoce typu burak oraz aronia działają w następujący sposób:
Zawarty w buraku zestaw witamin A, C, D, E i witamin z grupy B oraz frakcji witaminy P pomagają w:
- nerwicach wegetatywnych, depresjach, zmniejsza napięcie nerwowe i reakcje stresowe, skutecznie przywraca spokojny sen, koncentrację i pamięć
- wzmacnia system immunologiczny w walce z przeziębieniami i grypą
- przywraca sprężystość ścianek naczyń krwionośnych, rozszerza je normalizując ciśnienie tętnicze, reguluje poziom cholesterolu i cukru we krwi
- proponuje się kobietom w ciąży, dzieciom niejadkom oraz młodzieży w trakcie intensywnego wzrostu
- u osób uprawiający czynnie sport, wzmacnia sprężystość masy mięśniowej, pomaga usuwać zakwasy
- ze względu na dużą zawartość błonnika w buraku jest on idealnym środkiem regulującym pracę przewodu pokarmowego, a pektyny w nim zawarte hamują procesy gnilne jelit. Preparat wykazuje działanie odkwaszające na organizm, zmniejszające kwasotwórcze działanie słodyczy i mięs oraz regulujący wypróżnianie.
- pomaga udrażniać żyły, zapobiega powstawaniu zakrzepów i żylaków, wzmacniać naczynia włosowate.
Sposób użycia:
Dawkowanie: 1 raz dziennie po 1 łyżce stołowej na 1/2 szklanki dowolnego soku.
Warto wiedzieć, że 1 łyżka buraka zmielonego na pył micelarny waży 15 g, ale ma wartość 150 g surowego.
Przeciwwskazania:
Alergia na wymienione warzywa i owoce.
Cena dotyczy 1 opakowania.
Technologia:
Liofilizacja - Podczas liofilizacji kryształki zamarzniętej wody wraz z azotanami i azotynami są usuwane z produktów poprzez sublimację (w próżni lód przechodzi bezpośrednio w parę z pominięciem stanu ciekłego. Dzięki temu, że produkt jest suszony ze stanu zamrożonego i w niskich temperaturach (-39,9 st.C) to nie ulegają degradacji jego najcenniejsze składniki i właściwości: witaminy, białka, składniki mineralne, zapach, smak, kolor. Taki produkt po zetknięciu z wodą odzyskuje właściwości pierwotne, zachowując strukturę komórkową. Liofilizacja została opracowana w Stanach Zjednoczonych już w latach 50-tych XX wieku na zlecenie rządu, dążącego do wyprodukowania lekkich wagowo i bogatych we wszystkie składniki odżywcze racji żywnościowych dla astronautów. Współcześnie liofilizacja jest wykorzystywana przez zaawansowane technologicznie firmy komercyjne w celu produkcji specjalistycznych produktów żywnościowych przeznaczonych dla szerokiej grupy odbiorców od sportowców, przez kobiety w ciąży, małe dzieci, które stronią od warzyw i owoców po osoby z problemami zdrowotnymi. Doskonale służą zdrowiu i odżywieniu organizmu. Produkty spożywcze poddane procesowi liofilizacji zachowują swoje pierwotne właściwości i wartości takie jak enzymy, aminokwasy, witaminy oraz minerały.
Micelizacja - Jako że system transportu substancji w ciele "opiera się na wodzie", przyswajanie substancji rozpuszczalnych w tłuszczach jest utrudnione. Organizm z pomocą kwasu żółciowego, glicerydów i kwasów tłuszczowych buduje tzw. micele, do których dołączane są substancje rozpuszczalne w tłuszczach w celu ich wchłonięcia . Wskaźnik wchłonięcia jest tu dość niski (25 do 30%). Przy pomocy micelizacji substancji rozpuszczalnych w tłuszczach mogą zostać wytworzone najmniejsze micele, które w większych ilościach i łatwiej dostarczają organizmowi witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. W porównaniu z tabletkami, witaminy zmicelizowane wchłaniają się 5-cio krotnie efektywniej.
Micelizacja gwarantuje przyswajalność witamin A, D, E, K, Betakarotenu, Koenzymu Q10, kwasu tłuszczowego Omega 3 i Flawonoidu na poziomie bliskim 100% (dla porównania te same witaminy w postaci niezmicelizowanej przyswajają się maksymalnie w 25%).
Fabryka, która wykonuje nasze produkty posiada europejski certyfikat HACCP oraz świadectwa IQNET i PCPBC.
Sposób produkcji:
Fabryka, która produkuje preparaty na zlecenie Firmy Guardian International spełnia wszystkie wymogi jakościowe, jakie nakłada na produkcję spożywczą ustawodawstwo Unii Europejskiej. Świeże, najwyższej klasy surowce, pochodzą z ekologicznie czystych regionów są starannie selekcjonowane, oczyszczane i rozdrabniane na pył do formy micelarnej.
Preparaty "NEW LIFE" produkowane są w cyklu zamkniętym, co zapewnia ich wysoką jakość i mikrobiologiczną czystość. Nasi klienci, mają gwarancję otrzymania produktu wytwarzanego według najnowszych technologii, ale w zgodzie i w pełnej symbiozie ze środowiskiem naturalnym. Jakość oferowanych produktów potwierdzaja stosowne atesty jakości produktów oraz certyfikaty dotyczące opakowań.
Składniki:
Składniki jakich używamy pochodzą głównie z ekologicznych upraw krajowych. Wykluczamy stosowanie warzyw i owoców genetycznie zmodyfikowanych. Wszystkie surowce przed ich obróbką badane są na zawartość składników niepożądanych. Nie stosujemy syntetycznych konserwantów.
Działanie:
Działanie preparatów "NEW LIFE" wynika z ich niezwykle dobrego wchłaniania przez przewód pokarmowy. Składniki zawarte produktach działają identycznie jak wszystkie znane preparaty witaminowe, tylko wykazują większą skuteczność. Odziałują witalizująco i regeneracyjnie poprzez dostarczanie organizmowi cennych składników odzywczych. Preparaty serii "NEW LIFE" z tak zwanymi wypełniaczami zawirającymi błonnik mają niezwykle korzystny na przewód pokarmowy. Ich ważną cechą jest tworzenie odczucia sytości i likwidacja uczucia głodu. W efekcie mogą służyć jako wsparcie diet odchudzających. Jednocześnie poprawiaja perystaltyke jelit. Zapobiegają zaparciom i oczyszczają jelita.