Beta Cruenta Plus 500 g
Liofilizowany i micelizowany burak z aronią Beta Cruenta Plus.
Naturalny produkt spożywczy.
Beta Cruenta Plus to naturalny koncentrat owocowo-warzywny połączony w dwóch technologiach: micelizacji i liofilizacji.
Micelizacja:
Jest to rozdrobnienie owoców i warzyw do postaci molekularnej. Taki produkt w bardzo szybkim czasie jest przyswajany na poziomie komórkowym. Micelizacja gwarantuje przyswajalność oleistych witamin A, D, K, beta karotenu, koenzymu Q10, kwasu tłuszczowego Omega 3 na poziomie blislim 100%! Tak przygotowane witaminy wchłaniają się pięciokrotnie efektywniej.
Liofilizacja:
Jest to pewien rodzaj suszenia w próżni, gdzie kryształki zmrożonej wody usuwane są wraz z azotanami i ciężkimi metalami poprzez sublimację. Produkt nie posiada sztucznych barwników i konserwantów. Lód przechodzi bezpośrednio w parę z pominięciem stanu ciekłego. Owoce i warzywa zamrażane są do temperatury -39,9°C. Takie przetwarzanie żywności pozwala zachować najcenniejsze składniki i właściwości: witaminy, pierwiastki, białka i mikroelementy. Produkt po zetknięciu się z wodą odzyskuje pierwotny smak, kolor i właściwości.
1 łyżka Beta Cruenta w tej technologii zastępuje 150 g surowych warzyw i owoców!
Dzięki dużej zawartości ANTOCYJANÓW i pierwiastków śladowych oraz DEKSTRANU - węglowodanu z grupy polisacharydów, Beta Cruenta Plus wpływa na przyrost czerwonych ciałek krwi (ERYTROCYTÓW).
Preparat Beta Cruenta Plus proponuje się:
- w okresie profilaktyki nowotworowej,
- po chemioterapii,
- przy niedokrwistości (anemia), białaczce, hemofilii,
- w przypadku drętwienia kończyn
- dla sportowców (wspomaganie wydajności)
Skład Beta Cruenta Plus:
Liofilizowany burak ćwikłowy i owoce aronii, zmielone na pył do postaci micelarnej, maltodekstryna.
Beta Cruenta Plus Wartość energetyczna
Wartość odżywcza w 100 g 363 kcal/1541 kJ
Tłuszcz <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 85,8 g
Błonnik pokarmowy 1,8 g
Białko 4,0 g
Sól 0,18 g
*ilość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Uwaga: po otwarciu przechowywać produkt w zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu i wilgotności < 75%
Przeciwwskazania dla Beta Cruenta:
Alergia na buraka i/lub aronię.
Zastosowanie:
Polecamy dla osób w każdym wieku. Preparat proponujemy jako "gorący kubek" osobom, które nie mogą dobudzić się rano, pracującym w godzinach nocnych, w przypadku wyczerpania fizycznego.
Powyższe informacje mają charakter edukacyjny i nie stanowią porady medycznej.
Dawkowanie:
od 1 do 2 razy dzienne po 1 łyżce stołowej produktu. Zalać szklanką gorącej kub letniej wody.
Sposób użycia Beta Cruenta:
Dawkowanie dorośli:
W przypadku wyczerpania fizycznego i w profilaktyce nowotworowej, u osób o niskiej hemoglobinie 2 razy dziennie po 1 łyżce stołowej Beta Cruenta na 1/2 szklanki letniej wody z miodem gryczanym. Profilaktycznie dorośli 1 raz dziennie po 1 łyżce stołowej Beta Cruenta na 1/2 szklanki dowolnego soku.
Dzieci powyżej 10 roku życia:
2 razy dziennie 1 łyżeczka Beta Cruenta na 1/2 szklanki mleka lub dowolnego soku.
Dzieci powyżej 2 lat:
1 raz dziennie 1 łyżeczka Beta Cruenta na 1/2 szklanki mleka lub dowolnego soku. Można go pić jako chłodnik z kwaśnym mlekiem, maślanką lub dowolnym jogurtem. Beta Cruenta smakuje również na gorąco jako instant, z dodatkiem soli, koperku i pieprzu.
Badanie nr: 407835/17/POZ/Z1
Waga netto:
500 g (ok. 40 łyżek stołowych)
Wyprodukowano w Polsce na licencji firmy Guardian International
PRODUKT SPOŻYWCZY
STATUS GMO: PRODUKT NIEMODYFIKOWANY GENETYCZNIE
PRODUKT NATURALNY - NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I KONSERWANTÓW.
Produkt wyprodukowany na zlecenie wyłącznego dystrybutora firmę Guardian International 66-016 Zielona Góra, Łężyca-Budowlanych 5/4.