Czekolada do picia mleczna 42% 70g
Skład: cukier, ziarno kakaowca tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, emulgator: lecytyna sojowa.
Jak przygotować mleczną czekoladę na gorąco do picia ?
Podczas przygotowywania należy pamiętać, żeby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni, a podczas przygotowywania powinniśmy ją cały czas powoli mieszać.
Proporcja 1 - bardzo gęsta mleczna czekolada
Porcja 140 ml – filiżanka
Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 g czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2 - mleczna czekolada do picia
Porcja ok. 230 ml – kubek
Przygotuj 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 g). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Data ważności: 08/02/2025