BeOrganic Baobab BIO, 200g
Ekologiczny sproszkowany baobab.
Właściwości:
Ekologiczny sproszkowany baobab powstaje z suszonego miąższu owoców baobabu. Roślina ta stanowi ważny element diety w krajach Afryki od setek lat. Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem.
Baobab jest źródłem witaminy C, potasu, wapnia, magnezu, błonnika pokarmowego.
Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, zwiększa przyswajanie żelaza, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych.
Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Skład:
Ekologiczny miąższ owoców baobabu (Adansonia digitata) 100%.