Belgijska luksusowa czekolada mleczna z pistacjami, migdałami i orzechami włoskimi słodzona ekstraktem ze stewii, bez dodatku cukrów. Wysoka zawartość błonnika. Data przydatności do spożycia min. 6 mcy.
Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Doskonały smak belgijskiej czekolady słodzonej glikozydami stewiolowymi pochodzącymi ze stewi (rośliny z Ameryki Płd.)
Składniki
masło kakaowe, błonnik (inulina), pełnotłuste mleko w proszku, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, substancja słodząca: maltitol, pistacje 3%, migdały 3%, orzechy włoskie 3% emulgator: lecytyna sojowa, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe, naturalny aromat waniliowy. Masa kakaowa min. 34,6%. Masa mleczna min. 20,9%. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Wartość odżywcza:
wartość energetyczna 2128,7 kJ/508,4 kcal
tłuszcz 38,8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,3 g)
węglowodany 23,3 g (w tym cukry 12,4 g, poliole 9 g)
błonnik 23,2 g
białko 9,9 g
sól 0,32 g
Masa netto: 85 g
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze do 18 C. Chronić przed promieniami słonecznymi.
Producent
Wyprodukowano w Belgii przez Klingele Chocolade NV.