Bebilon Profutura 2 Mleko następne po 6. miesiącu 4 x 800 g
- Bebilon Profutura 2 z unikalną formułą Premium+ zawiera:
Unikalną kompozycję oligosacharydów GOS/FOS, która odwzorowuje kompozycję oligosacharydów mleka matki.
Wyjątkowy profil kwasów tłuszczowych, w tym:
Omega 3: DHA i ALA dla rozwoju mózgu,
Omega 6: AA naturalnie występujący w mleku matki,
OPO* występujący w mleku matki.
- Wiek podawania: 6+
- Nie zawiera oleju palmowego
- Nowe opakowanie – łatwe otwierania
- Mleko z długim terminem przydatności
- Produkt z polskiej dystrybucji
- Rodzaj opakowania: puszka
- Pojemność: 4 x 800 g
Składniki mleka:
laktoza z mleka, odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku z mleka, bezwodny tłuszcz mleczny, galaktooligosacharydy GOS z mleka (8,44%), olej rzepakowy, olej słonecznikowy, olej kokosowy, koncentrat serwatki z mleka, wysokooleinowy olej słonecznikowy, fruktooligosacharydy FOS (0,59%), wapń, olej rybi, białko serwatkowe z mleka, 2'-fukozylolaktoza 2'FL (0,36%), potas, olej z Mortierella alpina, chlorek choliny, sód, witamina C, magnez, emulgator (lecytyny z soi), tauryna, inozytol, żelazo, L-tryptofan, L-karnityna, cynk, nukleotydy (kwas cytydyno-5-monofosforowy, sól sodowa kwasu urydyno-5'-fosforowego, kwas adenozyno-5'-fosforowy, sól sodowa kwasu inozyno-5'-fosforowego, sól sodowa kwasu guanozyno-5'-fosforowego), przeciwutleniacz (palmitynian askorbylu), witamina E, niacyna, kwas pantotenowy, miedź, witamina A, ryboflawina, tiamina, witamina B6, jod, kwas foliowy, mangan, selen, witamina K, witamina D, biotyna, witamina B12
Wartości odżywcze w 100 ml mleka:
Wartość energetyczna: 285 kJ/68 kcal
Tłuszcz 3,2 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,1 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,5 g
kwas linolowy (LA) 425 mg
kwas α-linolenowy (ALA) 52,2 mg
kwas arachidonowy (AA) 8,9 mg
kwas dokozaheksaenowy (DHA) 17,0 mg
kwas eikozapentaenowy (EPA) 3,6 mg
Węglowodany 8,1 g
w tym:
cukry 8,0 g
laktoza 7,8 g
Błonnik 0,6 g
w tym oligosacharydy:
GOS (galaktooligosacharydy) 0,48 g
FOS (fruktooligosacharydy) 0,08 g
2'FL (2'-fukozylolaktoza) 0,05 g
3'GL (3'-galaktozylolaktoza) 0,015 g
Białko 1,4 g
Witaminy
Witamina A 60 µg
Witamina D 1,7 µg
Witamina E 0,93 mg
Witamina K 4,6 µg
Witamina C 8,9 mg
Tiamina 0,05 mg
Ryboflawina 0,14 mg
Niacyna 0,46 mg
Witamina B6 0,048 mg
Kwas foliowy 7,7 µg
Witamina B12 0,17 µg
Biotyna 1,9 µg
Kwas pantotenowy 0,48 mg
Składniki mineralne
Sód 23,0 mg
Potas 78 mg
Chlorek 54 mg
Wapń 72 mg
Fosfor 50 mg
Magnez 7,1 mg
Żelazo 1,0 mg
Cynk 0,50 mg
Miedź 0,054 mg
Mangan 0,005 mg
Fluorek ≤0,006 mg
Selen 3,0 µg
Jod 13 µg
Inne
Cholina 15 mg
Nukleotydy 2,4 mg
Pozostałe oligosacharydy GOS 0,2 g