BAZYLIA DUŻA W DONICZCE 1 SZT.
Selgros111
BAZYLIA DUŻA W DONICZCE 1 SZT.
Branża: 90
EAN: 5901549087024
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
Półka: 0
Regał: 0
Parametry produktu: :
Klasa jakości: I
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Zawartość netto: 300 g
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Składniki: Bazylia
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: ORIGANUM Sp. z o.o. Ulica i numer: Szachowa 1 Kod pocztowy i miasto: 04-894 Warszawa PL
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 90 op. zb. (DU)
Waga jednostkowa brutto: 0,32 kg
Alergeny: :
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Przechowywanie: :
Instrukcje dotyczące przygotowania: Nadziewana cukinia serem i bazylią Ilość porcji: 2 Czas: 40 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: 2 średnie cukinie 3 łyżki oliwy sól i pieprz 1/4 szklanki sera feta 2 łyżki startego parmezanu 1/2 szklanki rozdrobnionego sera mozzarella 3 łyżki śmietany jeden dojrzały pomidor garść porwanych świeżych liści bazylii lub łyżka liofilizowanej bazylii Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180°C. Przygotuj duże naczynie żaroodporne do którego zmieścisz cukinie. Każdą z nich przekrój na pół wzdłuż. Za pomocą łyżki wydrąż miąższ, tworząc z cukinii coś na kształt łódki. Natrzyj cukinię oliwą i dużą szczyptą soli. Ułóż połówki cukinii, na przygotowanym naczyniu do pieczenia. Piecz około 12 minut lub do momentu, gdy cukinia stanie się lekko miękka. W międzyczasie w małej misce wymieszaj ze sobą wszystkie sery oraz śmietanę. Nałóż serowe nadzienie do cukinii. Na wierzch połóż pokrojonego w plastry pomidora. Wykończ danie liofilizowaną bazylią (lub świeżą) oraz pieprzem. Piecz przez kolejne 8 do 10 minut, aż ser się rozpuści, a cukinia będzie miękka. Smacznego!
Sposób obróbki produktu: Gotowy do jedzenia
Sposób przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej
Inne uwagi dotyczące przechowywania: Podlewać w podstawkę
Wartość odżywcza: :
Wielkość porcji: 30 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g