zdrowszepl
|
Baza na sos sałatkowy winegret sezam i imbir Cultured Foods, 120g
Mieszanki na sosy do sałatek Cultured Foods to pierwsze sosy z probiotykami Lactospore®. W skład produktu wchodzą składniki sosu, saszetka z octem jabłkowym, karafka wielokrotnego użytku oraz książeczka z przepisami na sałatki. Z jednego produktu powstaje 320 ml sosu, który można przechowywać w lodówce aż 3 miesiące. Sosy są łatwe w przygotowaniu. Do karafki wystarczy dodać oliwę oraz zawartość saszetki i wymieszać.
Składniki:Prażone nasiona sezamu białego (24,2%), nasiona sezamu czarnego (14,5%), imbir suszony (7,8%), cukier trzcinowy, koncentrat soku z cytryny w proszku, czosnek suszony, szczypiorek suszony, LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856).
SASZETKA 1: ocet jabłkowy 10%
SASZETKA 2: sos sojowy bezglutenowy (woda, ziarno soi 35%, skrobia ziemniaczana)
Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna 1360 kJ / 326 kcal
Tłuszcz 19,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g
Węglowodany 26,0 g
w tym cukry 9,0 g
Błonnik 6,4 g
Białko 9,8 g
Sól 2,7 g
Alergeny:Sezam, soja
Może zawierać śladowe ilości gorczycy lub orzechów.