Baza na sos sałatkowy winegret mak i truskawka 90g
8,46zł
Baza na sos sałatkowy winegret mak i truskawka Cultured Foods, 90g
Mieszanki na sosy do sałatek Cultured Foods to pierwsze sosy z probiotykami Lactospore®. W skład produktu wchodzą składniki sosu, saszetka z octem jabłkowym, karafka wielokrotnego użytku oraz książeczka z przepisami na sałatki. Z jednego produktu powstaje 320 ml sosu, który można przechowywać w lodówce aż 3 miesiące. Sosy są łatwe w przygotowaniu. Do karafki wystarczy dodać oliwę oraz zawartość saszetki i wymieszać.
Składniki:Mak (29,6%), migdały (20,2%), truskawka suszona (8,1%), musztarda w proszku (zawiera gorczycę), koncentrat soku z cytryny w proszku, cukier trzcinowy, koncentrat soku z buraka w proszku, aromat naturalny, LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856).
SASZETKA: ocet jabłkowy 10%
Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna 1559 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 24,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
Węglowodany 24,0 g
w tym cukry 9,6 g
Błonnik 10,0 g
Białko 11,0 g
Sól 0,17 g
Alergeny:Migdały, gorczyca
Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu lub orzechów.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:NEWFOOD Brian McWhorter Company,
ul. Raszyńska 22B,
05-500 Piaseczno,