zdrowszepl
|
Baza na sos sałatkowy winegret cytryna i pieprz Cultured Foods, 90g
Mieszanki na sosy do sałatek Cultured Foods to pierwsze sosy z probiotykami Lactospore®. W skład produktu wchodzą składniki sosu, saszetka z octem jabłkowym, karafka wielokrotnego użytku oraz książeczka z przepisami na sałatki. Z jednego produktu powstaje 320 ml sosu, który można przechowywać w lodówce aż 3 miesiące. Sosy są łatwe w przygotowaniu. Do karafki wystarczy dodać oliwę oraz zawartość saszetki i wymieszać.
Składniki:Prażone nasiona słonecznika, płatki drożdżowe, koncentrat soku z cytryny w proszku (5,6%), pieprz czarny (3%), musztarda w proszku (zawiera gorczycę), pieprz biały (1,6%), LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856).
SASZETKA: ocet jabłkowy 10%
Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna 1547 kJ / 372 kcal
Tłuszcz 23,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 20,0 g
w tym cukry 3,2 g
Błonnik 10,0 g
Białko 16,0 g
Sól 0,06 g
Alergeny:Gorczyca
Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu lub orzechów.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.