- Data ważności: 04.2022
- Waga: 750g
Bauli il Pandoro Stracciatellato produkowana według starej włoskiej receptury babka włoska z nadzieniemz kremu śmietankowego i kropelek czekolady. Wysoka jakość i delikatny smak sprawiają, że ciasto jest doskonałym deserem na każdą okazję. Połączenie starej receptury z nowoczesną technologią powoduje, że otrzymujemy produkt odmienny od wypieków zalewających polski rynek, a nietuzinkowe opakowanie powoduje, że babka może być oryginalnym prezentem.
Przed podaniem babka powinna postać minimum 1 godzinę w ciepłym miejscu, najlepiej przy grzejniku. Przez to będzie smaczniejsza. Można tez pokroić ją na kawałki, włożyć do piekarnika na 2 minuty (bez termoobiegu, bo może to ją wysuszyć) i podawać na ciepło.
Skład: Mąka pszenna typu "0", jaja, cukier, masło, syrop glukozowo-fruktozowy, czekolada (cukier, pasta kakaowa, masło kakaowe, lecytyna sojowa, aromaty),naturalne drożdże, dekstroza,mono i diglicerydy kwasu tłuszczowego, mascarpone,odtłuszczone mleko w proszku, olej słonecznikowy, alkohol, sól, aromaty, pektyna, sorbat potasu, E171.Opakowanie zawiera saszetkę cukru pudru do posypki.