- Data ważności: 04.2022
- Waga: 820g
Bauli il Pandoro al Cioccolato di Modica to produkowana według starej włoskiej receptury babka włoska z kremem z sycylijskiej czekolady Modica oblana polewą z ciemnej czekolady z posypką pistacjową. Wysoka jakość i delikatny smak sprawiają, że ciasto jest doskonałym deserem na każdą okazję. Połączenie starej receptury z nowoczesną technologią powoduje, że otrzymujemy produkt odmienny od wypieków zalewających polski rynek, a nietuzinkowe opakowanie powoduje, że babka może być oryginalnym prezentem.
Przed podaniem babka powinna postać minimum 1 godzinę w ciepłym miejscu, najlepiej przy grzejniku. Przez to będzie smaczniejsza. Można tez pokroić ją na kawałki, włożyć do piekarnika na 2 minuty (bez termoobiegu, bo może to ją wysuszyć) i podawać na ciepło.
Skład: mąka pszenna typ „0”, cukier, gorzka czekolada (14,2%) (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, lecytyna sojowa), świeże jaja, masło (mleko), naturalne drożdże (pszenica), syrop glukozowo-fruktoza, posypka (2,4%) (cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, wosk pszczeli, szelak; naturalne aromaty, olej słonecznikowy, barwniki, czekolada z Modica IGP (1,4%) kakao min. 60%, dekstroza, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; alkohol, olej słonecznikowy, odtłuszczone mleko w proszku, kakao o niskiej zawartości tłuszczu, sól, naturalne aromaty, pektyna; masło kakaowe, aromaty, konserwanty: sorbinian potasu. Może zawierać orzechy.