Baton wysokobiałkowy GO ON Nutrition o smaku waniliowo‑malinowym.
Baton wysokobiałkowy PROTEIN 33% to pyszny baton o smaku waniliowo‑malinowym oblany polewą waniliową. Dostarcza porządnej porcji białka i aż 7 witamin, ważnych dla osób aktywnych fizycznie. Izolat białek mleka MPI i koncentrat białek serwatkowych WPC 80 tworzą idealnie dobraną kompozycję – łącznie aż 33% białka z mleka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz zdrowych kości*. Zawarty w batonach magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, prawidłowej pracy mięśni i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia*.
- izolaty białek mleka MPI
- koncentrat białek serwatkowych WPC 80
- wysoka zawartość: witaminy C, niacyny, witaminy E, kwasu pantotenowego, witaminy B6, tiaminy i witaminy B12
- wysoka zawartość magnezu
- wysoka zawartość błonnika
- bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry)
Składniki:
Białka mleka 34 %: izolaty białek mleka MPI, koncentrat białek serwatkowych WPC 80 (z mleka); błonnik rozpuszczalny (kukurydziany), substancja słodząca: maltitole; tłuszcze roślinne w zmiennych proporcjach (palmowy nieutwardzony*, shea), orzeszki arachidowe, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; izolat sojowy, błonnik rozpuszczalny (akacjowy), malina liofilizowana 0,5 %, skrobia z tapioki, sól, aromaty, substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe; emulgator: lecytyny (z soi), substancje wzbogacające: cytrynian magnezu, witamina C, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy (B5), witamina B6, Tiamina (B1), witamina B12. Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Może zawierać: gluten, inne orzechy.
Masa netto: 50g
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- Wartość energetyczna: 1551 kJ/373 kcal
- Tłuszcz: 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,4 g
- Węglowodany: 19 g w tym cukry: 2,2 g
- Błonnik: 17 g
- Białko: 33 g
- Sól: 0,51 g
- witamina E: 11 mg (92%)**
- witamina C: 66 mg (83%)**
- witamina B6: 1,2 mg (86%)**
- witamina B12: 2,1 µg (84%)**
- Kwas pantotenowy: 5,0 mg (83%)**
- Tiamina (wit. B1): 0,95 mg (86%)**
- Magnez: 128 mg [34%]**
- Niacyna (wit. PP): 15 mg (94%)**