Baton Frupp jabłko bez glutenu Celiko 9g
Baton Frupp jabłko bez glutenu Celiko, 9g
Baton Frupp jabłko nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 8% wspomagającego układ trawienny błonnika. Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 35 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze, na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.
Składniki:jabłka (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Alergeny:Produkt może zawierać śladowe ilości dwutleneku siarki.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.