Baton Frupp jabłko bez glutenu Celiko, 10g
Frupp
Baton Frupp jabłko nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 8% wspomagającego układ trawienny błonnika. Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 35 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze, na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.
Gramatura:
10g
Cecha: bez dodatku cukru bez laktozy bez mleka dla wegan naturalnie b/glutenu deklaracja b/glutenu
Składniki:
jabłka (30%),
zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron),
trehaloza,
maltodekstryna,
substancja żelująca: pektyny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1530kJ/361kcal
Tłuszcz 0,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 85g w tym cukry 73g
Błonnik 7,1g
Białko 1,5g
Sól* 0,2g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Alergeny:
Produkt może zawierać śladowe ilości dwutleneku siarki.
0.2 kg.