Informacje o Protein Bar od Nutrend:
MIX SMAKÓW 6 batonów PROTEIN BAR
Batony Protein Bar to przepyszna przekąska oblana mleczną czekoladą lub do wyboru-polewą jogurtową, które uzupełniają dietę w węglowodany i białko w optymalnej proporcji 2:1. Węglowodany są źródłem energii, a białko wspomaga wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. Batony Protein Bar zawierają także błonnik wspierający właściwe funkcjonowanie jelit, a także zestaw witamin: E, H oraz witamin z grupy B, w tym m.in. B1, B2, B3, B5, B6, B9 wspomagających prawidłowe funkcjonowanie układu mięśniowego i nerwowego oraz sprzyjających utrzymaniu prawidłowego bilansu energetycznego, a także zmniejszających uczucie zmęczenia i znużenia. Batony Protein Bar od Nutrend kuszą aż sześcioma przepysznymi smakami do wyboru: czekolada, kokos, migdał, wanilia, banan, truskawka, którym naprawdę nie sposób się oprzeć. Przekąski Protein Bar nie zawierają glutenu (Gluten-free product).
Zastosowanie Nutrend Protein Bar:
- Doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu.
- Uzupełnia zbilansowaną dietę w węglowodany i białko, a także w błonnik oraz witaminy.
- Może być stosowany przez sportowców oraz osoby aktywne fizycznie.
Zalety Protein Bar od Nutrend:
- Źródło węglowodanów i białka (w stosunku 2:1).
- 23% białka.
- Zestaw 9 witamin m.in. z grupy B oraz witaminy H i E.
- Źródło błonnika.
- Baton oblany pyszną czekoladą lub polewą jogurtową.
- Dostępny w sześciu doskonałych smakach do wyboru.
- Bez glutenu.
Zalecane stosowanie Nutrend Protein Bar:
spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Baton proteinowy z dodatkiem witamin. Nie może być stosowany jak substytut zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Nieodpowiedni dla dzieci do 3 roku życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci! Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze do 25 °C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Producent nie odpowiada za szkody powstałe wskutek niewłaściwego przechowywania lub użytkowania.