BASILUR Masala Chai-Czarna herbata z dodatkiem naturalnych przypraw 25x2gx6
BASILUR
Dodatek goździków do tej herbaty nie tylko nadaje jej wyjątkowego smaku, ale także wprowadza do napoju korzystne właściwości zdrowotne i zapewnia szczególne wsparcie w zimowym, grypowym sezonie.
Goździki posiadają właściwości antyseptyczne, przeciwwirusowe i antybakteryjne, dlatego są pomocne przy zwalczaniu bólu gardła, miejscowych stanów zapalnych i nerwobóli.
Intensywny aromat przypraw sprawia, że picie tej herbaty to prawdziwa podróż do Dalekiego Wschodu, gdzie napój z przyprawami korzennymi i mlekiem jest narodowym przysmakiem.
Opakowanie w formie eleganckiego kartoniku z orientalnym wzorem sprawia, że ta herbata to nie tylko doskonały napój, ale także idealna propozycja na prezent dla bliskiej osoby.
-------------------------------------
kod produktu: 70854_x6
✨ Inspirująca się indyjskimi mieszankami czarna herbata cejlońska z dodatkiem naturalnych przypraw, takich jak kardamon, goździki, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa i pieprz, rozgrzeje Twoje zmysły i doskonale sprawdzi się na zimowy wieczór.✨
W pojedynczym opakowaniu znajduje się 25 saszetek herbaty.
Basilur to renomowana marka herbaty pochodząca z Sri Lanki, znana z wysokiej jakości herbat aromatyzowanych, eleganckich opakowań i różnorodności asortymentu. Wybierając herbaty tej marki, masz pewność, że sięgasz po herbatę z najwyższej półki.
Herbata Basilur nie tylko zachwyca wyśmienitym smakiem, ale także przynosi korzyści dla Twojego zdrowia.
⭐ zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca i stabilizuje ciśnienie krwi.
⭐ działa pobudzająco, podnosi poziom energii i zwiększa koncentrację.
⭐ działa antybakteryjnie i chroni zęby przed próchnicą, dzięki odpowiedniej zawartości fluoru.
Goździki posiadają właściwości antyseptyczne, przeciwwirusowe i antybakteryjne, dlatego są pomocne przy zwalczaniu bólu gardła, miejscowych stanów zapalnych i nerwobóli.
Można parzyć na dwa sposoby:
✅ Przy parzeniu krótkim — do 3 minut, napar będzie mocno orzeźwiający i pobudzający.
✅ Przy parzeniu dłuższym — do 5 minut, napar będzie zawierał mniej kofeiny, a jego działanie będzie relaksujące.
Zbyt długie parzenie powoduje cierpkość w smaku naparu, nie sprawia natomiast, że będzie zawierał więcej kofeiny i pobudzał bardziej.
Przeciwnie - wytwarzające się z każdą kolejną minutą garbniki, nadające gorzki smak, neutralizują działanie teiny.
Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.