Barwnik spożywczy w kolorze różowym.
Nadaje się do barwienia czekolady, masy cukrowej, masy maślanej (tynku), biszkoptów, ciasteczek etc.
Skład:olej roślinny, polirycynooleinian poliglicerolu E476, barwniki: błękit brylantowy E133,Tartrazyna E102, emulgator: lecytyna sojowa E322, polisorbat 80 E433, przeciwutleniacz:ekstrakt z rozmarynu E392.
Dozowanie:dekoracje,powłoki – 8,0 g/kg za wyjątkiem nadzień.
Zastosowanie:Barwienie białej czekolady, mas tłustych oraz kremów.
Stosować w temperaturze 18-25ºC. Intensywność koloru zależy od ilości dozowania.
Produkt nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Barwnik E102 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.