Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne recepty kulinarne. Tylko małe włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Oryginalna kawa MOKARABIA z Mediolanu o niepowtarzalnym smaku!
Niniejsza aukcja dotyczy paczki kawy ziarnistej MOKARABIA SUPER BAR w hermetycznym opakowaniu z zaworkiem, o wadze 1kg, z datą ważności do 01.2026.
MOKARABIA SUPER BAR to wykwintne połączenie, jak mówią o sobie tworzący tę mieszankę zakładowi fachowcy, tradycji, kultury i miłości do kawy: zharmonizowanie najlepszej jakości arabik z Ameryki Łacińskiej i wysokiej jakości robusty (40%). Podstawą produktu jest źródłowy wybór najlepszych owoców z zakontraktowanych plantacji kawowca. Prażenie ziaren odbywa się przy pomocy najnowocześniejszych urządzeń, także mieszanie, i konfekcjonowanie wyrobu, co daje rezultat rozpoznawalny – kawa Mokarabia ma smak, zapach i barwę nie do podrobienia. Polecana do typowego włoskiego espresso, dobrze komponuje się z mlekiem.
Palarnia MOKARABIA powstała w 1950 roku w Mediolanie z zamiarem tworzenia wysokiej jakości mieszanek kaw ziarnistych do barów. W krótkim czasie firma oferowała już produkty dla całego kraju, a w latach 70. kupił ją właściciel Segafredo, Mario Zanetti. W 2000 roku przekształcono Mokarabię w spółkę jako połączenie historycznej, mediolańskiej marki z innymi znanymi palarniami, Caffe Roversi (rok zał. 1882) z Bolonii oraz Caffe Ruffo z Padwy – dwoma „córkami” należącymi już także do konsorcjum Zanettiego. W ten sposób, zwiększając moce przerobowe, Mokarabia Spa zaczęła wkraczać na rynki międzynarodowe, także do Polski.
Dziś jest to palarnia o ustabilizowanej randze, przywiązująca wielką wagę do starannego doboru surowych ziaren przed prażeniem, korzystająca z najnowszych technologii produkcji, tworząca mieszanki stabilne, o intensywnym smaku i aromacie.
Obecnie największym osiągnięciem giganta Zanettiego jest ok. 70.000 klientów hurtowych i 50 milionów filiżanek jego napoju wypijanych dziennie. Nic dziwnego zatem, że stawia sobie za misję ochronę na całym świecie oryginalnego smaku, kultury i sposobu przygotowywania prawdziwego włoskiego espresso. Oferując swoje produkty gwarantuje ich wysoką jakość, poprzez kontrolę procesu od momentu zerwania ziaren na plantacji do chwili ich zaparzenia w filiżance konsumenta.