Barilla Pappardelle All`UOVO Makaron 250g
Pappardelle (paparre - pożerać), to grube wstążki w gniazdkach. Makaron na bazie jajek, dzięki temu jest puszysty. Najlepiej podawać z gęstymi sosami, szczególnie z dziczyzną. Linia Barilla Emiliane, to ponad stuletnia tradycja produkcji makaronu jajecznego z regionu Emilia.
Skład: Semolina z pszenicy durum, jajka (28,3%).
- Forma makaronu: długi
- Czas gotowania: 6-7 min.
- Waga: 250 g
Wartości odżywcze
W 100 g:
- Wartość energetyczna: 1577 kJ / 373 kcal,
- Tłuszcz: g 5,2,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: g 1,5,
- Węglowodany: g 64,8,
- w tym cukry: g 3,5,
- Błonnik: g 3,5,
- Białko: g 15,
- Sól: g 0,100.