MAKARON JAJECZNY Z SEMOLINY Z PSZENICY DURUM ➡️ Dodatkowe informacje o produkcie
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Pappardelle 250g (gniazda wstęgi) to makaron 6-jajeczny, będący znakomitym dodatkiem do wiejskich dań i gęstych sosów na bazie dziczyzny, gwarantując niepowtarzalne doznania smakowe.
✅ Specyfikacja
Producent: Barilla G. e R. Fratelli Via Mantova 166 43122 Parma Importer: Barilla Poland sp. z o. o. ul. Bobrowiecka 8 00-728 Warszawa Kraj pochodzenia: Włochy Waga: 250g Składniki: semolina z pszenicy durum, jajka (28,3%) Alergeny: soja, jaja, glute, pszenica Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Wartości odżywcze: Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g Wielkość porcji: 63 g Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 235 kcal Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 2,2 g Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 994 kJ Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,06 g Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 3,3 g Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,9 g Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,2 g Zawartość węglowodanów w porcji: 40,8 g Zawartość białek w porcji (ogólnie): 9,5 g