BARILLA MAKARON ORECCHIETTE 500G ..
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Orecchiette wywodzą się z tradycji kulinarnej regionu Apulia. Do dzisiaj gospodynie robią go ręcznie za pomocą specjalnego noża i kciuka. Wklęsły kształt i żłobkowanie czyni go dobrym kompanem wielu sosów, ale szczególnie tych popularnych w regionie pochodzenia, czyli brokułowych, z anchois i chilli, rybnych i warzywnych.
PARAMETRY PRODUKTU:
Typ: Z semoliny (durum)
Rodzaj: Orechiette
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Włochy
Kraj pochodzenia głównego składnika: Włochy
Waga jednostkowa brutto: 0,57 kg
Temperatura przechowywania min - max: 4 - 25 °C
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1521 kJ
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 3 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 359 kcal
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 3,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 3,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,01 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,01 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,5 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 12,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 71,2 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce: 1521 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce: 359 kcal/100g
.