BARILLA MAKARON BEZGLUTENOWY - PENNE RIGATE 400g
Dieta bezglutenowa nie musi oznaczać wykluczenia makaronu. Nasza propozycja to unikalna mieszanka białej i żółtej kukurydzy oraz ryżu, z której produkujemy bezglutenowy makaron Penne Rigate, o delikatnym i zrównoważonym smaku. Dzięki temu może on być podstawą wielu ulubionych dań makaronowych dla osób na diecie bezglutenowej, ale nie akceptujących kompromisów w kwestii smaku i konsystencji.
Penne Rigate podkreślą każdy rodzaj sosu, zarówno tradycyjnego na bazie mięsa lub pomidorów, jak również sosów bardziej innowacyjnych i oryginalnych, łączących warzywa i serami w różnych kombinacjach.
Wartości odżywcze na 100g :
- Wartość energetyczna kcal (energia) 358 kcal
- Wartość energetyczna kJ (energia) 1518 kJ
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) 1,5 g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,3 g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) 0 g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) 0 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 79 g
- Zawartość węglowodanów (cukry) <0,5 g
- Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowane jednostce (g lub ml) 6,5 g
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,01 g
Składniki:
Mąka kukurydziana biała (60%), Mąka kukurydziana żółta (29,5%), mąka ryżowa pełnoziarnista (10%), woda, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Czas gotowania: 10 minut
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowe.
Kraj pochodzenia: Włochy