BARILLA CHEF TROFIE LIGURI 1KG MAKARON
Trofie, jeden z najbardziej lubianych i cenionych kształtów w Ligurii, wziął swoją nazwę od słowa „strofissià”, które w dialekcie genueńskim oznacza pocieranie ruchem rąk. W rzeczywistości metoda domowej roboty zaczyna się od maleńkich kawałków ciasta wielkości ziarna fasoli, które następnie wciera się ręcznie w górę klatki piersiowej lub po prostu między dłonie, aż do uzyskania wydłużonych kawałków z końcami cieńszymi niż środek. Dzięki zwężanemu i skręconemu kształtowi Trofie mają bardzo szczególną konsystencję, która sprawia, że każdy kęs jest przyjemnością dla podniebienia i doskonale trzymają sos; idealny do prostych i smacznych dań. Aby w pełni docenić ich smak, Barilla proponuje spróbować z sosami warzywnymi, a w szczególności z do wyboru przepisem liguryjskiej tradycji kulinarnej: pesto,
Data ważności: 01.03.24
Składniki;
PSZENICA DURUM, woda.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1521 kJ / 359 kcal
- Tłuszcze: 2 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 70,2 g
- - w tym cukry: 3,5 g
- Białko: 13,5 g
- Błonnik 3 g
- Sól: 0,013 g
Uwaga:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, dobrze zamknąć po otwarciu i natychmiast spożyć.