BAOBAB OWOC cały świeży miąższ
SUPERFOOD
Aukcja dotyczy owocu wielkości :
długość: 15-16 cm
szerokość: 7 cm
Baobab jest wykorzystywany powszechnie przez rdzennych mieszkańców Afryki, również w celach leczniczych. Właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, antybakteryjne owoców baobabu potwierdza nowoczesna medycyna.
Ze względu na bardzo wysokie stężenie witaminy C i potencjał przeciw utleniający uznano je za kolejny "super food"
Kraj pochodzenia : Senegal Mali
ZASTOSOWANIE:
- Ssanie bezpośrednie biało mlecznych gródek Dlaczego ssać a nie gryżć : ponieważ w środku każdego grudka znajduje sie pestka baobabu czyli twarde nasiono baobabu.
- miąższ;to właściwa część jadalna owocu. do bezpośredniego spożycia;
- niezastąpiony ze względu na duże zawartości wit C Wapnia i różnych innych mikroelementów zdrowym odżywianiu
- sam skorupa wewnątrz której znajdują się grudki jadalne może służyć do innego użytku ozdobnego lub pojemnikowego.
- Ze skorupki samej po wypróżnieniu można zrobić oryginalny pojemnik nawet do gorących napojów jak yerba mate. Do tego celu należy to otwierać w odpowiedni sposób.
- Pozostałe nasiona są sadzone do otzymania ozdobnego baobabu doniczkowego w domu.
Baobab cały owoc duzy
Orzech z Baobabu : w srodku cześć jadalna w grudkach
Witaminy i mikroelementy,cynk Magnez Zelazo, więcej wapnia niż mleko
Użytkowość:
1-Miąższ-Kolor Biało-mleczny, rozpuszczalny w wodzie,
To jest jadalna część owocu . Nalezy to Ssać jak cukierki jedną grudkę lub więcej w zależności od pojemności jamy ustnej.
Ma słodko kwaśny smak , węglowodany itaminy i mikroelementy witamina C mikroelementy jak cynk Magnez i Zelazo
Rozpuszcza sie w ustach jak mleko w proszku.
2-Nasiona : są obecne w każdym grudku i sa twarde. to dlatego nie gryżemy tylko ssiemy.
Po zmyciu miąższu mozemy zasadzic nasiona do ziemi
3-Skorupa: Można metodycznie wyciąć aby póżniej używać jako pojemnik do napojów jak yerba maty