BANIA AGAFII PROPOLISOWA PASTA DO ZĘBÓW
Producent: TRAWY I ZIOŁA BABUSZKI AGAFII
Organiczna pasta do zębów idealna do codziennego użytku o delikatnych właściwościach
wybielających zapewnia wysoką ochronę przed próchnicą, kamieniem i nalotem nazębnym.
Łagodna formuła ścierna z enzymami mleka usuwa plamy powierzchniowe oraz przywraca naturalną biel
zębów bez uszkodzenia szkliwa i nie podrażniając błon śluzowych jamy ustnej.
Składniki aktywne:
- Organiczny ekstrakt cedrowego propolisu (Organic Propolis)- ma zdolność niszczenia, blokowania
bakterii, grzybów chorobotwórczych, wirusów i pierwotniaków, (badania wrażliwości bakterii na działanie
kitu pszczelego udowodniły, że jest on aktywny w stosunku do gronkowców, paciorkowców, grzybów drożdżoidalnych,
oraz pierwotniaków). Pomaga w dezynfekowaniu ran, co przyśpiesza ich gojenie, używany jest także w leczeniu zapaleń
jamy ustnej i dziąseł, paradontozy. Zapobiega demineralizacji zęba, działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo.
- Enzymy mleczne – gwarantują ochronę przed bakteriami podobnie jak mleko matki. Niszczy i hamuje wzrost szkodliwych
bakterii, wpływają na skład mikroflory w jamie ustnej, przez co zmniejszają zapalenie dziąseł, zapobiegają tworzeniu się
nalotu nazębnego, który doprowadza do wczesnej próchnicy zębów
- Kwiatowy pyłek pszczeli - ma silne działanie przeciwdrobnoustrojowe, działa na bakterie, grzyby. Jest skuteczny w
leczeniu stanów zapalnych jamy ustnej, szczególnie gdy jest użyty razem z propolisem
Pojemność opakowania 75ml
Skład INCI: Aqua with infusions of Organic Propolis, Perga Extract, Mel, Cynoglossum Officinalis Extract, Morus Alba Extract, Chamomilla
Recutita Flower Extract, Melilotus Officinalis Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Vegetable Glycerin (roślinna gliceryna), Hydrated Silica
(naturalny minerał), Calcium Carbonate, Xylit (z syberyjskiego cedra), Sodium Cocoyl Glutamate (z aminokwasów i roślinnego oleju), Xantan
Gum (naturalny zagęstnik), ChondrusCrispus (carrageenan), Natural Flavor, Sodium Benzoate (z owoców rokitnika), Potassium Sorbate
( z owoców jarzębiny), Lactoperoxidase, Glucose Oxidase, Lactoferrin (mleczne fermenty)