Balocco Mandorlato babka włoska z bakaliami 750g
Balocco Mandorlato to włoska babka świąteczna z bogatym nadzieniem, pokryta całymi migdałami i lukrem. Została przygotowana z wysokiej jakości świeżego włoskiego mleka oraz jajek od kur z wolnego wybiegu. Jest bogata w rodzynki i owoce kandyzowane.
Ten słodki symbol Bożego Narodzenia zachwyca zarówno podniebienie, jak i oczy. Smakuje wybornie i równie dobrze wygląda, znakomicie prezentując się na świątecznym stole.
Składniki: mąka pszenna, rodzynki 13,2%, masło, kandyzowana skórka pomarańczy i cytryny 8,8% (skórki pomarańczy 43% - syrop glukozowo-fruktozowy - cukier - kandyzowane skórki cytrynowe 11% - regulator kwasowości: kwas cytrynowy), świeże jajko * żółtko 7,4%, cukier, drożdże naturalne 6,6% (mąka pszenna - woda), glazura z orzechów laskowych 6,4% (cukier - mąka ryżowa - orzechy laskowe 7,1% co odpowiada 0,5% całości składników - olej arachidowy - jajko w proszku * białko 2,5%, co odpowiada 0,2% wszystkich składników - mąka pszenna - aromaty), świeże mleko pasteryzowane 3,6%, migdały 2,2%, syrop z cukru inwertowanego, cukier lukrowany 1,7%, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, aromaty naturalne.
Może zawierać orzechy i soję.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Wartości odżywcze dla 100g: wartości energetyczne 1575 kJ / 375 kcal; tłuszcz: 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,0 g; węglowodany: 52 g, w tym cukry: 30 g, białko: 6,8g, sól: 0,41g.
- Data przydatności: 30/04/2021
- Model: 4552
- Waga netto: 750g