Bakterie jogurtowe ENTERO (dawniej Streptosan) Vivo 2x0,5g
marka: Vivo
Bakterie jogurtowe ENTERO (dawniej Streptosan) Vivo 2x0,5g
Jogurt 100-latków
Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski Streptosan jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.
Antagonista drożdżaków i patogennych bakterii
Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców. Ze względu na dobór kultur bakterii jogurt uzyskany z Zakwaski Streptosan jest szczególnie polecany dla osób starszych, seniorów, osób dorosłych, zarówno zdrowych jak i po przebytych infekcjach.
Uzyskany z Zakwaski jogurt może stanowić element zbilansowanej diety i warto na stałe włączyć go do naszego menu.
Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp. Przygotowany według instrukcji zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Streptosan jest szczególnie polecany:
- dla osób chcących dostarczyć do organizmu szczepy Enterocooccus faecium
- w diecie eliminującej grzyby (Candida) i bakterie patogenne (gronkowiec),
- dla seniorów i osób dorosłych,
- dla osób w trakcie leczenia chorób,
- dla chcących dostarczyć do organizmu żywe kultury bakterii,
Dodając zakwaskę Streptosan VIVO do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.
Składniki:
maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium
Sposób przygotowania jogurtu domowego:
- 1-3 litrów mleka zagotuj i ostudź do temperatury 37-43 stopni.
- Dodaj zawartość fiolki.
- Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok 8 godzin.
- Gotowy jogurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni. Jogurtem możesz zaszczepić mleka jeszcze 2-3 razy.
Wszystkie dodatki smakowe, owoce itp. należy dodać do jogurtu bezpośrednio przed spożyciem.
Jogurt można przygotować również w jogurtownicy lub thermomixie ? zgodnie z instrukcją dla tych urządzeń.
Kraj producenta:
Polska