Palirria BAKŁAŻAN Z CEBULĄ W SOSIE POMIDOROWYM 280g
Bakłażan z cebulą w sosie pomidorowym.
Waga netto: 280g
Mięsiste bakłażany, soczyste pomidory, drobno posiekana cebula i szlachetne zioła doskonale łączą się, tworząc to tradycyjne danie. Bakłażany w sosie pomidorowym są gotowe do spożycia po podgrzaniu.
Produkt wegański.
Jak podawać?
Bakłażany mogą być spożywane jako przystawka lub część głównego posiłku.
Przepis na wykwintną kolację: Bakłażana wyłożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć startą fetą, zapiec i podawać gorące.
Skład:
Bakłażan (68%), sos pomidorowy 25% (cebula, pasta pomidorowa, starty pomidor, sól, pietruszka, cukier, czosnek, papryka, czarny pieprz, curry), olej sojowy 7%.
Wartość odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna [kcal]: 645 kJ/156 kcal
- Białko [g]: 1,2g
- Tłuszcze [g]: 14,1g
- Tłuszcze nasycone [g]: 2,3g
- Węglowodany [g]: 4,1g
- w tym Cukier [g]: 3,0g
- Błonnik [g]: 3,5g
- Sól [g]: 1.1g
Przechowywanie:
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu trzech dni.